Możesz w każdej chwili wyłączyć automatyczne odnawianie. Oto jak to działa i jak są obsługiwane zwroty.
Co się stanie, gdy wyłączę automatyczne odnawianie?
- Nie zostaniesz ponownie obciążony po zakończeniu bieżącego okresu rozliczeniowego.
- Zachowasz wszystkie korzyści aż do wygaśnięcia subskrypcji.
- Po jej wygaśnięciu dostęp zostanie wstrzymany, chyba że odnowisz subskrypcję.
Czy mogę anulować subskrypcję?
Możesz w każdej chwili wyłączyć automatyczne odnawianie, aby zapobiec przyszłym płatnościom. Nie kończy to subskrypcji od razu; będzie ona trwać do końca bieżącego okresu rozliczeniowego. Zobacz Anulowanie subskrypcji, aby poznać kolejne kroki.
Czy subskrypcje podlegają zwrotowi?
Wyłączenie automatycznego odnawiania nie uprawnia do zwrotu środków za pozostały czas bieżącego okresu. W większości przypadków subskrypcje nie podlegają zwrotowi po zakupie. Jeśli uważasz, że zostałeś obciążony nieprawidłowo, skontaktuj się z obsługą klienta, a my pomożemy.
Jaka jest różnica między wyłączeniem automatycznego odnawiania a anulowaniem subskrypcji?
Wyłączenie automatycznego odnawiania wstrzymuje przyszłe płatności, ale subskrypcja pozostaje aktywna do końca bieżącego okresu subskrypcji.
Anulowanie subskrypcji jest często innym określeniem wyłączenia automatycznego odnawiania, co oznacza, że zachowujesz dostęp do korzyści wynikających z subskrypcji do daty wygaśnięcia, ale nie zostaniesz ponownie obciążony opłatą.