Jeśli nie chcesz, abyśmy nadal przechowywali Twoje dane osobowe, możesz poprosić nas o usunięcie konta TomTom. Usunięcie jest trwałe i nie można go cofnąć — dlatego przed przesłaniem prośby upewnij się, że przeczytano i zrozumiano konsekwencje, wypełniając nasz formularz wniosku o usunięcie konta.
Jak poprosić o usunięcie
- Otwórz formularz: https://help.tomtom.com/hc/requests/new?ticket_form_id=360000697820
- Wypełnij wymagane dane i potwierdzenia, a następnie prześlij formularz.
- Przetworzymy Twoją prośbę i usuniemy Twoje konto. Po zakończeniu usuwania nie będziemy mogli się z Tobą skontaktować ani przywrócić żadnych Twoich danych.
Do czego utracisz dostęp
Usunięcie konta trwale usuwa dostęp do wszystkich powiązanych z nim usług TomTom, w tym:
- aktualizacji map,
- usług LIVE,
- Aktualizacje fotoradarów
- zgłoszeń Map Share,
- Aplikacja TomTom GO Expert, jeśli subskrypcja została zakupiona bezpośrednio na stronie internetowej TomTom
Ponadto:
- Twoje urządzenie nawigacyjne TomTom nie będzie już otrzymywać aktualizacji.
- Utracisz prawo do zwrotu środków za ostatnie zakupy.
- Twoja historia zamówień, informacje o naprawach i historia kontaktów z pomocą techniczną zostaną usunięte.
- Twoje urządzenie nawigacyjne TomTom nie będzie już otrzymywać aktualizacji.
- Utracisz prawo do zwrotu środków za ostatnie zakupy.
- Twoja historia zamówień, informacje o naprawach i historia kontaktów z pomocą techniczną zostaną usunięte.
Informacja o przechowywaniu danych wymaganym prawem
Ze względów prawnych i podatkowych jesteśmy zobowiązani przechowywać określone informacje o zamówieniach — na przykład dane na fakturach. Więcej informacji o tym, jak przetwarzamy Twoje dane, znajdziesz w naszym Oświadczeniu o ochronie prywatności.